JESENSKI GLUTEN FREE, VEGE RUČAK

Ovaj današnji ručak prepun je pravih jesenskih darova prirode, a njime ćete i odkiseliti organizam jer je prepun povrća!!! Za početak je tu JUHA OD ŠAMPINJONA I BATATA, a nakon toga POPEČCI OD TIKVICE I GLJIVA. 

JUHA OD ŠAMPINJONA I GLJIVA

SASTOJCI:

400 g šampinjona

luk,paprika,začini, peršin, sol, domaća vegeta, bosiljak

1 srednji BATAT

2 žlice sjemenki konoplje (opcionalno)

PRIPREMA: na žličici kokosova ulja prodinstati sitno nasjeckani luk i papriku, na to staviti batat i očišćene i narezane šampinjone, promiješati, nakon 4-5 minuta zalijati vodom. Dodati začine i kuhati dok batat ne omekša. 5 minuta prije kraja dodati sjemenke konoplje (ja sam danas još ukuhala i bezglutenske krpice). Poslužite toplo i uživajte!!!

POPEČCI OD TIKVICE I GLJIVA

SASTOJCI:

luk, paprika

začini

2 jaja

1 srednja zelena tikvica

10-tak šampinjona

10 dkg brašna od kvinoje (ili zobenog brašna, sitnih zobenih pahuljica)

Luk i papriku prodinstamo na žličici kokosova ulja, dodamo očišćene i sitno nasjeckane gljive i još malo prodinstamo. U ohlađeno naribamo i tikvicu, dodamo začine, jaja, brašno i promiješamo. Vadimo sa žlicom i stavljamo na vruću neprijanjajuću tavu ili na malo kokosova ulja i popržimo sa svake strane 2-3 minute. Stavimo na papir da upije masnoći ukoliko ste pekli na ulju i serviramo sa kuhanom i začinjenom rižom. 

Dobar Vam tek!!!

Martina Maltar