Ovaj današnji ručak prepun je pravih jesenskih darova prirode, a njime ćete i odkiseliti organizam jer je prepun povrća!!! Za početak je tu JUHA OD ŠAMPINJONA I BATATA, a nakon toga POPEČCI OD TIKVICE I GLJIVA.
JUHA OD ŠAMPINJONA I GLJIVA
SASTOJCI:
400 g šampinjona
luk,paprika,začini, peršin, sol, domaća vegeta, bosiljak
1 srednji BATAT
2 žlice sjemenki konoplje (opcionalno)
PRIPREMA: na žličici kokosova ulja prodinstati sitno nasjeckani luk i papriku, na to staviti batat i očišćene i narezane šampinjone, promiješati, nakon 4-5 minuta zalijati vodom. Dodati začine i kuhati dok batat ne omekša. 5 minuta prije kraja dodati sjemenke konoplje (ja sam danas još ukuhala i bezglutenske krpice). Poslužite toplo i uživajte!!!
POPEČCI OD TIKVICE I GLJIVA
SASTOJCI:
luk, paprika
začini
2 jaja
1 srednja zelena tikvica
10-tak šampinjona
10 dkg brašna od kvinoje (ili zobenog brašna, sitnih zobenih pahuljica)
Luk i papriku prodinstamo na žličici kokosova ulja, dodamo očišćene i sitno nasjeckane gljive i još malo prodinstamo. U ohlađeno naribamo i tikvicu, dodamo začine, jaja, brašno i promiješamo. Vadimo sa žlicom i stavljamo na vruću neprijanjajuću tavu ili na malo kokosova ulja i popržimo sa svake strane 2-3 minute. Stavimo na papir da upije masnoći ukoliko ste pekli na ulju i serviramo sa kuhanom i začinjenom rižom.
Dobar Vam tek!!!
Martina Maltar