Ovo su sve izbalansirani, zdravi, jednostavni, bezglutenski recepti i prijedlozi za ručak. Svi recepti su napravljeni na 1 žličici kokosova ulja i vrijeme pripreme im je 30-tak minuta. Dala sam si truda i poslikala sve recepte koje smo mi prošli tjedan imali za naš ručak (doduše, djeci uvijek dodam više masnoće u njihov obrok i većinom je tu neki prilog poput pire krumpira, riže, kaše). Sve što trebate je imati odgovarajuće namirnice i malo motivacije. Uz ove jednostavne recepte nema više izlika : ne da mi se kuhati, nemam vremena za kuhanje, ne znam zdravo kuhati, ne znam napraviti dijetni ručak.... Uživajte u čitanju i uživajte u isprobavanju i nadam se da sam vas barem malo nadahnula!
RUČAK 1. - FILET OSLIĆA SA POVRĆEM
Zamrznuto povrće je kupljeno u Lidlu - ukoliko nemate svoje povrće, (povrće za wok) kao i filet oslića. Na 1 žličici kokosova ulja ispecite oslić kojeg smo popaprili, posolili, a povrće je samo dodano pri kraju pečenja oslića da se malo prodinsta. Začinite i poslužite.
RUČAK 2. - PURETINA SA POVRĆEM
Začinjen pureći file ispecite na žličici kokosova ulja, kad je gotov izvadite i stavite poriluk,grašak, mrkvu i cvjetaču u istu posudu, prodinstajte 10-tak minuta i poslužite.
RUČAK 3. - FILETI OSLIĆA SA MATOVILCEM
Ispecite filete oslića na žličici kokosova ulja ili putra, začinite i stavite na matovilec složen samo sa jabučnim octom i posoljen.
RUČAK 4. - KUHANO BIJELO PILEĆE MESO SA POVRĆEM
Pileće bijelo meso je kuhano u juhi, a na 1 žličici kokosova ulja prodinstali smo crveni i bijeli luka, mrkvu i mahune, začinili i poslužili na par listova zelene salate.
RUČAK 5. - TUNA IZ KONZERVE SA UMAKOM
Ovaj umak ja pripremam na jesen kad prodinstam na bijelom i crvenom luku rajčicu i to stavim u zamrzivač za zimu. Sad ga samo odmrznem, sipam konzervu tune, stavim bosiljak, origano, crvenu papriku, peršin, ljutu crvenu papriku i ne solim jer je tuna već dosta slana. Serviram na matovilcu ili još bolja verzija na trakice narezanom kineskom ili običnom kupusu. Djeci naravno uz to uvijek pripremim rižine špagete.
RUČAK 6. - PURETINA SA POVRĆEM
Na žličici kokosova ulja ispržim meso i kad je meso gotovo, izvadim ga i na tome prodinstam povrće (koje imem pri ruci), korabu, grašak, mrkvu, kupus, poriluk, začinim i poslužim.
RUČAK 7. - PEČENI OSLIĆ SA POVRĆEM
Oslić je pečen u pečnici na pek papiru, a na 1 žličici kokosova ulja prodinstani je crveni i bijeli luk, paprika, kineski kupus i brokula. Servirajte i uživajte!!!