ŠTO TREBAMO ZNATI O MIŠIĆIMA STRAŽNJICE?


    1. Čučanj i mrtvo dizanje nisu jedine vježbe za izgradnju i oblikovanje jakog mišića stražnjice.

    2. Većina ljudi može kontrahirati mišiće stražnjice istim intenzitetom kod vježbi sa vlastitom težinom kao kod vježbi čučnjeva ili mrtvog dizanja s maksimalnim intenzitetom.

    3. Mišići stražnjice su ustvari pospani divovi: neiskorišteni i neaktivirani, što je posljedica dugoročnog sjedenja. Mišići gluteusa (stražnjice) imaju puno potencijala za mega napredak te nam mogu itekako biti korisni u svim našim dnevnim...

      05.03.2017

KAKO ODABRATI KVALITETNOG OSOBNOG TRENERA?

Naravno, većina vas je vezana uz mjesto prebivanja i najbliži fitness centar te trenere zaposlene u njima. Rijetki su ti koji će zbog dobrog trenera priuštiti si putovanje do sljedećeg grada ili fitness centra.
Važno je da kod prvog dolaska u fitness centar zatražite sastanak sa trenerom. Većina vas će u slučaju dolaska muškog trenera primijetiti njegov blistav osmijeh ili opseg bicepsa, a u slučaju dolaska trenerice, zategnutu guzu I opseg poprsja (nikako ne smije biti “prenabildana”).
Ali tada promislite bolje: vi ne želite od trenera samo njegovo isklesano tijelo I vitak stas. Vi želite razumijevanje za vaše ciljeve, motivaciju za dolazak...

01.02.2017