KAKO ODABRATI KVALITETNOG OSOBNOG TRENERA?

Naravno, većina vas je vezana uz mjesto prebivanja i najbliži fitness centar te trenere zaposlene u njima. Rijetki su ti koji će zbog dobrog trenera priuštiti si putovanje do sljedećeg grada ili fitness centra.
Važno je da kod prvog dolaska u fitness centar zatražite sastanak sa trenerom. Većina vas će u slučaju dolaska muškog trenera primijetiti njegov blistav osmijeh ili opseg bicepsa, a u slučaju dolaska trenerice, zategnutu guzu I opseg poprsja (nikako ne smije biti “prenabildana”).
Ali tada promislite bolje: vi ne želite od trenera samo njegovo isklesano tijelo I vitak stas. Vi želite razumijevanje za vaše ciljeve, motivaciju za dolazak na sljedeći trening, znanje I iskustvo kojim će vas naučiti osnove fitness-a, pravilno izvođenje vježbi, kako pravilno opteretiti svoje tijelo, dobrobiti vježbanja, koji će vas saslušati kako se vaš šef danas izderao na vas ili vam je dijete bolesno, koji će vas razumijeti.
NE ŽELITE arogantnog tipa koji na vašem satu mjeri veličinu svojeg bicepsa u ogledalu ili trenericu koja iskušava sve moguće poze u kojima joj guza najbolje “stoji”.
Zatražite na prvom sastanku od trenera njegove kvalifikacije, obrazovanje, dosadašnja iskustva, godine staža, ili već što mislite da je vama važno, a na kraju dopustite da “kliknete” ili “ne kliknete”. Jer samo tako nećete baciti svoj novac u vjetar!!! Sretno!
Martina Maltar